top of page
P1680138.JPG

KUZMA SURESH

WAM ТАЛАНТИ

Стартираме чисто нова рубрика, с която искаме да откриваме и представяме млади български личности с творческо  отншение и активност към заобикалящата ги среда.  Ще се радваме да разкажем за тези креативни млади хора, които правят първи стъпки в публичната проявата на своя талант, да им дадем възможност за изява и да проследим тяхното бъдещо развитие.
Да започваме! 

 

ОТКРИВАМЕ И ПРЕДСТАВЯМЕ МЛАДИ ТАЛАНТИ

WAM BRAVE NEW 

TALENT

Kuzma.png

KUZMA

SURESH

СРЕЩНАХМЕ СЕ 'СЛУЧАЙНО'
И СЪВСЕМ СЛУЧАЙНО СЕ ХАРЕСАХМЕ.
ПОКАНИХМЕ КУЗМА ДА ИЗЛОЖИ СВОИТЕ ТВОРЕНИЯ В НАШЕТО КОНЦЕПТУАЛНО ПРОСТРАНСТВО
WAM CONCEPT STORE
И ВСИЧКО СИ ДОЙДЕ СЪВСЕМ НА МЯСТО.
А КАКВО ПРАВИ ТОЗИ МЛАД ТАЛАНТ?

*18 години, гр.Пловдив, мода

Основен виновник за възникването на тази инициатива е и първият гост в нея.
Появи се съвсем 'случайно', както обикновено стават хубавите неща и ни изненада със своята креативност. Мигновенно почувствахме колко добре пасват неговите творби в нашето концептуало пространство и разбира се веднага го поканихме да ги изложи в
WAM CONCEPT STORE, кв. Капана.

 

След като изложихме нещата и всичко си дойде съвсем на място, седнахме да си поговорим с младия артист. В следващите редове ще ви разкажем за този необичайно екзотичен образ и ще покажем повече от първите му творчески прояви.

P1680167.JPG

КUZMA

 Кой си ти, искаме да знаем малко повече за теб?

Представи се накратко, разкажи ни нещо интересно за себе си. 

 Казвам се Кузма Суреш и винаги съм модата ми е била интересна и винаги съм искал да стана част от тези, които я създават. Аз съм човек малко по различен вкус от този на моите връсници, слушам певци и групи като Earth, Wind and Fire, Kool and The Gang, Bee Gees, Michael Jackson, Tupac, Biggie, Toto,ACDC,Slipknot,Rammstain,Metallica,Dua Lipa,Eminem,Kanye West,Liza Minnelli,etc.. Играя шах и предпочитам да разговарям и да си прекарвам времето с хора, който са умствено по-развити от мен. Бих казъл, че съм момче с една голяма мечта, което тругва от малък град. 

Винаги модата ми е била интересна, но никог не се бях захващал с нея на
по-професионално ниво, до преди 2 години. Тъй като баба ми е била в тази ундустрия дълго време, един ден седнах с нея и й казах да ми разкаже всичко от началото до края. След два дни слушане и обмисляне на това, което казваше баба ми, реших че аз ще съм този който ще вземе този талант и ще го изведа до още по високи препредели от тези на баба ми. И така започна дългият ми път в модата. 

 Моята, връзка с изкуството бих казал, че е все още в зародиша си тъй като, все още има да уча много неща, но въпреки това бих казъл че, моята инспирация са картини,самите дизайнери, модни шоута и музика. Доста от моите идеи идват от хора като Gianni Versace, Tupac, Rick Owens и още много творци, които са останали в историята на изкуството с причина 

 Разкажи ни, каква е твоята връзка с изкуството. Представи ни твоето творческо (у)влечение. 

Накратко да разберем нещо повече за първата ти "спонтанна" творческа изява? 

 А как си представяш да развиеш своя талант напред? Имаш ли вече планове? 

Бих казъл можеби,че моята първа спонтанна изява беше, по време на pop-up shop-а на Resell Bulgaria, където имаше много хора с моя вкус. Тогава за пръв път представих „ризите с банаданата“, с идеята, че ще ги харесат. И точно така стана, хората ги харесаха и ме попитаха дали може да си купят, но тогава все още беше експеримент. 

 Да, вече имам планове, за съжаление не мога да ви кажа всичко, но мога да ви уверя, че за напред ще виждате името „Kuzma Suresh“ доста. 

Представата ми за това как ще се развия следващата една година, ми е да отида в Париж, където ще уча мода и нейната технология и като цяло всичките и аспекти, докато в същото време лека, по лека си прокарвам пътя към голямата сцена и това да започна да си развивам собствената си марка или да работя за някоя голяма модна къща. 

Благодарим ти Кузма, радваме се, че можем да покажем твоите творения в нашето пространство и със сигурност ще следим как се развиват нещата при теб от тук нататък.
Наслука и творчески дух от еипа на WAM! 

Тук можеш да разгледаш изделията на Кузма и да го подкрепиш в неговото развитие

bottom of page