top of page

ТАЗИ СТРАНИЦА Е В ПРОЦЕС НА ИЗГРАЖДАНЕ

under-construction.png
under-construction.png

WAM ЗАД КУЛИСИТЕ

ЗАПОЗНАЙ СЕ С WHAT A MONSTAR

WAM Е ЕДИН ОТ ПЪРВИТЕ БЪЛГАРСКИ БРАНДОВЕ ЗА КРЕАТИВНА УЛИЧНА МОДА 

ОСНОВАН 2012, кв. КАПАНА, гр. ПЛОВДИВ

"

WHAT A MONSTAR е българска марка с удивителна история, за която малко хора могат да предположат. Момчетата са истински творци и създатели във всеки аспект на думата.

"

FOunder.jpg
2012. НАЧАЛОТО

2012.НАЧАЛОТО

Стартирахме WAM през 2012 г. като семеен проект за нестандартни тениски.

Всичко започва от безкрайно причудливите образи, които се раждат изпод ръката на автора Иван Янев. Той   

Иван и Никола вземат решение

SladoledAll.jpg

Необичайните принтовете носят силен интерес към тениските и те бързо придобиват популярност. 
 

С всяка следваща  коелкция момчетата демонстрират смелост и растящ професионализъм, с който продължават да развиват стила и гамата на продуктите си.

Само 2 години след основаването си, What A Monstar се превръща в цялостен бранд за креативно облекло, прдставящ 2 самостоятлни колекции годишно - лятната колекция с тениски, потници и шорти и зимна колекция с пуловери, суитчъри, зипъри, дънки и якета. Всяко едно изделие е изработено тук, в България.

Подбрани материали, нестандартни съчетания, изненадващи изпълнения - всяко едно от изделията на WAM носи почерк на доза шарена лудост, разпознаваем и търсен от все повече последователи в България и чужбина. 
 

МАГАЗИНЪТ.

2014.

кв.КАПАНА

"

Проектът в кв. Капна, беше чудото, от което имахме нужда
и което не сме очаквали ни най-малко

"

През 2014 г. момчетата кандидатстват с творчески проект за креативно пространство в кв. Капана и получават за безвъзмездно ползване за период от 1 година стаичка от 30 кв. на 1ви етаж на ул. Златарска 22. 
Никой не подозира, какво значение ще има това събитие, както за бранда WHAT A MONSTAR, така и за цялостното бъдещо развитие на кв. Капана.

2014. КАПАНА. МАГАЗИНЪТ

Още с отварянето си, магазинът на What A Monstar се превръща в притегателно място за творци от всички области на изкуството и така, нестандатнто пространство на марката се превръща в център на новозараждащия се живот в кв. Капана.

КАПАНА ФЕСТ

2015.

KF_Logo.gif

Роди се Капана Фест - Ренесансът на кв. Капана.

"

Точно тук, в шареното магазинче на ул. Златарска 22, Никола получава визия за фестивал на градското изкуство, което се случва из малките павирани улички в Капана. Ражда се Капана Фест.

В следващите години Никола и Иван, двамата основатели на WAM, впрягат всичките си усилия в организирането и изграждането на Капана Фест в най-значимия фестивал за улична култура в България.

Квартал Капана безвъзратно поема по своя път на Възраждане за да се превърне в единственото по рода си място в България, със свой уникален дух и живот. Основната пулсираща точка на този удивителен нов свят остава магазина за чудовища на ул. Златарска 22.

2015. КАПАНА ФЕСТ