ТАЗИ СТРАНИЦА Е В ПРОЦЕС НА ИЗГРАЖДАНЕ

under-construction.png
under-construction.png

WAM ЗАД КУЛИСИТЕ

ЗАПОЗНАЙ СЕ С WHAT A MONSTAR

WAM Е ЕДИН ОТ ПЪРВИТЕ БЪЛГАРСКИ БРАНДОВЕ ЗА КРЕАТИВНА УЛИЧНА МОДА 

ОСНОВАН 2012, кв. КАПАНА, гр. ПЛОВДИВ

"

WHAT A MONSTAR е българска марка с удивителна история, за която малко хора могат да предположат. Момчетата са истински творци и създатели във всеки аспект на думата.

"

FOunder.jpg
 

2012.НАЧАЛОТО

Стартирахме WAM през 2012 г. като семеен проект за нестандартни тениски.

Всичко започва от безкрайно причудливите образи, които се раждат изпод ръката на автора Иван Янев. Той   

Иван и Никола вземат решение

SladoledAll.jpg

Необичайните принтовете носят силен интерес към тениските и те бързо придобиват популярност. 
 

С всяка следваща  коелкция момчетата демонстрират смелост и растящ професионализъм, с който продължават да развиват стила и гамата на продуктите си.

Само 2 години след основаването си, What A Monstar се превръща в цялостен бранд за креативно облекло, прдставящ 2 самостоятлни колекции годишно - лятната колекция с тениски, потници и шорти и зимна колекция с пуловери, суитчъри, зипъри, дънки и якета. Всяко едно изделие е изработено тук, в България.

Подбрани материали, нестандартни съчетания, изненадващи изпълнения - всяко едно от изделията на WAM носи почерк на доза шарена лудост, разпознаваем и търсен от все повече последователи в България и чужбина. 
 

МАГАЗИНЪТ.

2014.

кв.КАПАНА

"

Проектът в кв. Капна, беше чудото, от което имахме нужда
и което не сме очаквали ни най-малко

"

През 2014 г. момчетата кандидатстват с творчески проект за креативно пространство в кв. Капана и получават за безвъзмездно ползване за период от 1 година стаичка от 30 кв. на 1ви етаж на ул. Златарска 22. 
Никой не подозира, какво значение ще има това събитие, както за бранда WHAT A MONSTAR, така и за цялостното бъдещо развитие на кв. Капана.

 

Още с отварянето си, магазинът на What A Monstar се превръща в притегателно място за творци от всички области на изкуството и така, нестандатнто пространство на марката се превръща в център на новозараждащия се живот в кв. Капана.

КАПАНА ФЕСТ

2015.

KF_Logo.gif

Роди се Капана Фест - Ренесансът на кв. Капана.

"

Точно тук, в шареното магазинче на ул. Златарска 22, Никола получава визия за фестивал на градското изкуство, което се случва из малките павирани улички в Капана. Ражда се Капана Фест.

В следващите години Никола и Иван, двамата основатели на WAM, впрягат всичките си усилия в организирането и изграждането на Капана Фест в най-значимия фестивал за улична култура в България.

Квартал Капана безвъзратно поема по своя път на Възраждане за да се превърне в единственото по рода си място в България, със свой уникален дух и живот. Основната пулсираща точка на този удивителен нов свят остава магазина за чудовища на ул. Златарска 22.

 

WAM като един от първите брандове за креативна мода у нас, става главен организатор на най-мащабния и популярен фестивал в България.

Със всяко следващо издание Капана Фест разраства своя обхват и популярност. На събитието гостуват именити български артисти от всеки клон на изкуството. Скоро на сцените на фестивала започват да се качват и чуждстранни изпълнители, все по-нестандартни и удивителни, всички излизат пред публика с дрехите на What A Monstar.

WAM кани избрани хип-хоп и соул изпълнители от UK и USA, с които стартира и съвместни проекти - продукция на съвместни парчета с бълггарски музиканти, заснемане и промотиране на видео клипове на гостуващите в Капана чуждестранни музиканти пред публика от цял свят. 

 

WAM CONCPT STORE

2019.

WAM прави пълно преоткриване, 

изцяло ново пространство за артистични изяви,

нова летва на качество и естетика

Годините труд вложени в изграждането на Капана Фест наистина превръщат събитието в уникален за Българиия феномен. Същевременно обаче отнемат от енергията на първоизточника, от който започва всичко - чудовищата на What A Monstar.

През 2019 Никола и Иван решават, че е време да се върнат обратно към марката си за дрехи и да я преоткрият. Така стартира двугодишен ремонт, който преобразява изоснови сградата на ул. Златарска и превръща магазина на WAM в първото по рода си концептуално студио за артистични изяви.

 

Магазинът се преобразява на сцена за бутикови акустични концрти, поп-ъп театрални изпълнения, галерия за фотографии, зала за прожектиране на открито. Всичко това подчертава още повече уникално нестандартния и широк свят на бранда WHAT A MONSTAR.

BACK 2 BASICS

2021.

Ражда се първата напълно концптуална колекция WAM тениски, издържани от конеца до опаковката в един изключително чудовищен стил.

Магазинът се преобразява на сцена за бутикови акустични концрти, поп-ъп театрални изпълнения, галерия за фотографии, зала за прожектиране на открито. Всичко това подчертава още повече уникално нестандартния и широк свят на бранда WHAT A MONSTAR.